Opleiding & Training

De leergang Financiële Planning die Kruijt Consultancy & Training aanbiedt leidt op tot het in 2014 vernieuwde examen van de Federatie Financiële Planning. Met dit examen kunt u gecertificeerd financieel planner worden. De certificering biedt de consument die een financieel plan wil laten maken de waarborg dat de betreffende financieel planner op een professioneel niveau financiële planning kan bedrijven. Daarbij worden ook de vaardigheden ontwikkeld die nodig zijn voor een goed gesprek met de klant en het achterhalen van klantwensen en doelen. En worden vaardigheden ontwikkeld om een passend advies te schrijven en presenteren. Kortom, een gecertificeerd financieel planner biedt meer toegevoegde waarde aan zijn of haar klanten.

Vanzelfsprekend richt de leergang zich op de leerdoelen die het examen voorschrijft.

Voor wie is de leergang ontwikkeld
De leergang is ontwikkeld voor adviseurs die de stap willen maken van financieel advies naar financiële planning. Als adviseur denkt en werkt u tenminste op HBO niveau en heeft u een aantal jaren ervaring in het financieel advies vak. U vindt het een uitdaging om klanten een goed en passend advies te geven en schuwt het niet om met zowel een vermogende particulier als een ondernemer een gesprek te voeren over de financiële situatie. De complexiteit van financieel advies trekt u aan en daagt u uit om er meer over te weten te komen.

Onderwijsmethode
Er wordt een bijzondere onderwijsmethode gehanteerd om een hoger rendement uit uw leren te halen. De methode gaat er van uit dat wat u al weet nauwelijks aanvullende aandacht behoeft en focust daarom juist op de leerdoelen die u nog niet beheerst. U krijgt dan ook geen standaard syllabus waar al het lesmateriaal in staat. In plaats daarvan wordt u tijdens de trainingsdagen geconfronteerd met wat u niet weet. Daaruit volgen uw persoonlijke leerdoelen. En daarop kunt u zelf met minimale inspanning uw eigen syllabus samenstellen op basis van de content over het gehele domein financiële planning. Die content is opgenomen in Financieel VakWeb, een online kennisdomein waar alle financiële planning content in is opgenomen.

De toegang tot Financieel VakWeb is onderdeel van de opleiding. En vanzelfsprekend biedt Financieel VakWeb ook toegang tot FFP oefenexamens, PE-plus, quizzen en interactieve rekenmodules die u snel tot de essentie van redenaties, berekeningen en adviezen laten doordringen.

Inhoud van de leergang
De leergang is georganiseerd rondom de zogenaamde life events:

♦ Langleven
♦ Overlijden
♦ Arbeidsongeschiktheid
♦ Werkloosheid
♦ Eigen woning: aankoop - verbouwen - verhuizen - verkoop
♦ Huwelijk/samenwonen/echtscheiding
♦ Onderneming: start - consolidatie - afbouw

Daarnaast wordt de volgende lesstof aangeboden:
♦ Financieel rekenen
♦ Integratie advies aan particuliere klant
♦ Integratie advies aan- en verkoop eigen woning
♦ Integratie advies aan een ondernemer
♦ Het proces van inventarisatie naar analyse naar advies en naar rapportage
♦ Effectief inventarisatiegesprek voeren
♦ Het adviesproces
♦ Effectief adviesrapport schrijven.

Studiebelasting
De studiebelasting van de leergang is verdeeld over contactdagen en zelfstudie.

De totale studiebelasting bedraagt circa 400 uur.

Er zijn 15 contactdagen verspreid over 10 maanden waarin van 09.00 tot 17.00 in een groep van maximaal 15 cursisten persoonlijke leerdoelen worden verkend en casuastiek wordt besproken.

Tussen de contactdagen zal de voorbereiding en zelfstudie gemiddeld 16 tot 24 uur vergen.

In de contactdagen is 1 dag (3 dagdelen) examentraining inbegrepen.

Er is een aparte module verdieping vaardigheid van 2 dagen waarin een verdieping van het voeren van het inventarisatiegesprek, het formuleren van het advies en het presenteren van het advies worden getraind.

Kosten
De kosten van de opleiding bedragen € 2.500 vrij van BTW zonder bijkomende kosten. Alleen de module verdieping vaardigheid vergt een aanvullende investering van € 250.

Inbegrepen in de kosten is onbeperkte toegang tot Financieel VakWeb gedurende de opleiding (en tot 4 maanden daarna), onbeperkte toegang tot PE plus in Financieel VakWeb, een wettenbundel financiële planning en een HP financiële rekenmachine (of app daarvan).

De kosten kunnen desgewenst verspreid betaald worden in 4 termijnen van € 650.

Locatie en data
De locatie waar de contactdagen plaatsvinden is Borneman Buitenhof in Houten (Koppeldijk 5) of Groot Kievitsdal in Baarn (Hilversumsestraatweg 19). Het arrangement met koffie/thee/water/lunch/vruchtensap, fruit en snack is inbegrepen.

De trainingsdata zijn: op aanvraag.

Bij minder dan 10 cursisten vindt de training geen doorgang en wordt u een alternatieve datumreeks aangeboden.
Uiterlijk 2 maanden voorafgaand aan de training krijgt u de definitieve bevestiging van deelname.

Annuleren
Annuleren van een geboekte en bevestigde opleiding kan kosteloos geschieden binnen 14 dagen na bevestiging van de inschrijving. Daarna kan tot 6 weken voor de aanvang van de geboekte en bevestigde opleiding geannuleerd worden waarbij een annuleringsvergoeding van 10% van de geboekte en bevestigde opleiding geldt. Bij een annulering die plaatsvindt binnen 6 weken voor aanvang van de opleiding wordt 50% annuleringskosten in rekening gebracht.

Een annulering dient schriftelijk of per e-mail aangevraagd te worden.


Docenten
De docenten die aan de leergang verbonden zijn gepokte en gemazelde financiële planners. Allen zijn actief praktiserend financieel planner. Allen hebben nevenfuncties die een bijdrage leveren aan hun professionaliteit als planner en/of trainer en zijn ervaren trainers. De docenten hebben een verschillende achtergrond waardoor voor iedere module de juiste docent ingezet kan worden. Zij maken voor u de verbinding tussen de theorie en de praktijk en zijn uw steun en toeverlaat voor alle vragen over het hoe en waarom. De docenten worden regelmatig getraind op hun didactische vaardigheden en zijn allen specifiek opgeleid in het trainen van groepen professionals. Raadpleeg onze website voor meer informatie over onze docenten. 

Klachtenregeling -> hier kunnen we het juiste pdf document onderzetten
Leveringsvoorwaarden -> hier kunnen we het juiste pdf document onderzetten

Contact